Igår annonserades det ut att Sanna Nielsen skulle bli årets julvärd.
För mig är det ingen större nyhet som jag hoppar av glädje att få läsa. Inte av den annledningen att just Sanna vart årets julvärd utan att jag inte är den personen som firar jul på det sättet. Vissa julaftonar kanske vi inte ens tittar på SVT och får se årets julvärd. Men jag vet vilket fantastiskt uppdrag detta är och vill gratulera Sanna för framgången och denna fantastiska chans! 

Men det som fångade min uppmärksamhet är hur människorna idag väljer att kommentera bilden på henne.
Det är en jättefin bil på Sanna Nielsen där hon sitter i en axellös tröja med en otroligt fin sminkning.
På bilden ser jag en kvinna som sitter i kläder som hon är bekväm i. Med en fantastiskt fin sminkning som jag som tjej kan relatera till. Det är så underbart kul och uppfriskande att få sminka sig och piffa till sig. Känna sig fixad och fin.
 
Under bilden börjar kommentarerna hagla in. - De flesta från andra kvinnor - 
kommentarer som: 
 
'' Ful tröja :( Vacker tjej :D ''
'' Ser att hon också numera vill ingå i smalhetsidealet. Synd!!''
'' Vackra du men jag hoppas att du inte tänker använda denna gräsliga tröja i tv sändningarna''
'' Nej får va ordentliga kläder i tv! Vanlig tröja eller klänning som täcker axlar!''
'' Ser otroligt fånigt ut. Spännande till jul om hon ska klä på sig eller? Läppar röda som, ja jag vet inte vad ''
'' Varför har hon nakna axlar? inte snyggt på julafton ''
 
Jag skulle kunna sitta och citera ett stort antal kommentarer till, detta är bara ett fåtal. 
 
Till min fråga. Vad håller ni på med?? 
Vad får alla människor och tro att de har rätten att kommentera dessa hemska saker? 
Jag blir mer och mer rädd för varje dag som går. 
Vi alla slåss för ett jämställt samhälle, ett samhälle där alla har lika värde, där alla får vara precis den de vill vara och ska få leva sitt liv precis som de vill leva det. 
Och så händer detta på sociala medier. 
 
Att kommentera någons kläder, sminkning och kropp är för mig ett under hur folk kan göra. Sanna har inte bett om det, Sanna har inte frågat hur hon ser ut. Utan hon har lagt in en nyhet om att hon ska bli årets julvärd. DET borde kommentarerna handla om. De kommentarerna som handlar om hennes bara axlar vad handlar det om? Hon visar ett par axlar, inga tuttar, ingen rumpa eller fitta heller för den delen. Sen när vart ett par axlar så hemskt? 
 
Till er som skriver dessa hemska grejer.
 
Går ni runt och säger sånna här saker till alla ni möter? Kommenterar ni detta såfort det inte är något som faller dig i smaken? Även då hos dina vänner? Eller är det bara okej att göra det mot folk du inte känner? 
Om ni lägger upp en profilbild på er själva i era finaste kläder ni vet ihop med en snyggt piffad frisyr. Med nyheten om att du just blivit befodrad.
Tänk er då att dessa kommentarer skullle hagla in på er sida från helt okända människor om att ni har fula kläder, att dina glasögon är hemska, att du är för fet, för smal, ler för mycket eller visar för mycket hud. 
Skulle det vara rätt? 
Skulle du känna att dessa kommentarer är okej? 
Skulle du kunna läsa detta och fortfarande må bra? 
Eller ännu värre, om dessa kommentarer haglade in på era barn eller barnbarns sidor?! 
 
Jag vet att alla innerstinne har svaret NEJ på alla frågor. 
Så varför gör du detta mot någon annan? 
 
Hur ska jag kunna lära mina barn hur man ska beté sig i samhället och runt folk om hela internet svämmar över med dessa kommentarer. Hur ska jag kunna få mina barn att bidra till en fantastisk framtid om hatet som haglar fram bland vuxna människor är okej? 
Hur tror ni att vi ska kunna komma framåt i livet om det är såhär vi formar våra barn? För det är precis det ni gör just nu. Ni visar alla människor runt omkring er att detta beteende är okej. 
 
 
Jag har under en period i livet genomgått en fas där jag mådde så dåligt över mig själv, hade svåra kroppsideal och varje gång jag såg mig i spegeln hatade jag det jag såg. Hur smal jag än vart, vilka kläder jag än tog på, hur mycket smink som än täckte mitt ansikte så dög jag aldrig. 
Detta var inget som någon såg, ingen visste om detta och jag gjorde allt för att dölja detta hat mot mig själv i verkliga livet. Hade jag då fått dessa kommentarer på min facebook eller liknande kan jag rakt ut ställa frågan till mig själv om jag verkligen hade valt att fortsätta leva. Och svaret är ganska säkert nej. Hade jag fått genomgå liknande hat då som sanna får idag så hade jag inte suttit här där jag sitter idag. 

 
Jag har lite tips till er som ägnar er åt nätmobbing. Några frågor ni kan ställa er själva innan ni bidrar med era kommentarer på de socialasidorna. - Funkar kanon i verkliga livet också om ni har problem även där - 
Måste jag skriva detta?
Har en fråga om det du tänker skriva ställts?
Har någon bett om just den åsikten?
 
Och till sist, tänk er att det är någon nära till er vars sociala sida ni tänker kommentera. - Ert barn, barnbarn, syster,bror,mamma,pappa eller bästa vän - Tänk att er kommande kommentar skulle komma från någon annan. Hade du accepterat den kommentaren då?
 
 
 
 
Disskusioner och olika åsikter är det bästa jag vet. Men perosnliga påhopp och mobbning? - jag skäms! - 
 
 
Barbie 
    Vill ge sina barn en bättre framtid. 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Mitt motto är: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Så enkelt och självklart tycker jag

Svar: Det är ett av de enklaste och bästa mottot som finns. Det är bara så tråkigt att inte alla kan ta lärdom av det tyvärr. :/
Barbiefitta

#2 - - Anonym:

Hej! Din man lyssnade mycket på ett "grupp" som gjorde bra bas musik förut, det var en kille (lik lmfao) som sjöng va ja vet. Tror även att dom hade masker i sina videos. Din man älskade den låten förut, vad heter den? Va heter gruppen? Kommer även ihåg att han älskade videon

#3 - - Anonym:

Hej! Din man lyssnade mycket på ett "grupp" som gjorde bra bas musik förut, det var en kille (lik lmfao) som sjöng va ja vet. Tror även att dom hade masker i sina videos. Din man älskade den låten förut, vad heter den? Va heter gruppen? Kommer även ihåg att han älskade videon

Svar: Hej du okända människa. Den killen du tänker på är dj bl3nd. Summermix är den som gick hårdast 😊
Barbiefitta