Pepparkakor!

Publicerat i: Allmänt
Finns det något trevligare än att baka pepparkakor?
Men sen kan man också fråga sig om det finns något mer kaosartat än att baka pepparkakor med en två åring och en tre åring?
Jag trodde inte att det skulle finnas det.
Men det visade sig ganska snabbt att barnen ändå var väldigt lugna och snälla.
Trevliga, roliga och fokuserade på sin syssla, man fick inte mycket pysslat själv men det var så mysigt att greja med dem.
 
 
 
 
 
 


Vi fuskade en aning och köpte färdig deg, men jag undrar om det finns någon som ens gör egen deg? Kan man ens göra egen pepparkaksdeg?
Dessvärre hade inte affären något annat än vit kristyr, vad det nu är för jäkla påhitt att bara ha vit kristyr mitt under pepparkaksbakningssäsongen. 
Men vi gjorde iallafall det bästa av situationen och kladdade runt med lite karamellfärg, kladdigt rörigt och dåligt med tuber att kleta ut röran med, men vi löste det. 
Bakade, målade och käkade för fullt, trodligen mer godis, kristyr och pepparkakor i de små munnarna än vad det blev kvar. 

Ja jag vet att man kan göra egen kristyr, men nu är det så att jag suger på det - nej jag vet inte hur man kan suga på att blanda vatten och florsocker - och så av den enkla anledningen som jag gav tidigare, det var ont om tuber här hemma att spritsa kristyr med. 

 
 
 
 
 
 
tjusiga va? 


Barbie