Skam i kroppen

Publicerat i: Allmänt
Det är med en knuten mage som jag läser en artikel på nätet idag.
Jag kan inte riktigt förmå mig att förstå vad det faktiskt är jag läser. 
Jag måste läsa igen och följa de länkar som läggs upp och hitta den faktiska filmen. 
Filmen som bevisar att det jag läser är sant. 
 
En sångare i bandet Albatraoz har under lördagens spelning alltså fått en ''feeling'' att ta tag i en 18 årig tjejs -som står längst fram vid scenen - hår, slita i hennes huvud och trycka detta mot hans kön. 
 
Paus. 
Måste andas. Måste tänka. 
 
Feeling? 
 
Han avnänder ursäkter i stil med
''hur skulle jag kunna vet att hon inte ville om jag inte testar'' 
Förlåt mig Måns men här måste jag fråga dig, vad saknar du innanför ditt pannben? Vad glömde dina föräldrar ge dig under din uppväxt? ''Hur skulle jag kunna veta'' 
Men okej vi gör såhär, jag gå ut på gatan med ett vapen, skjuter första bästa människa med ursäkten '' hur skulle jag kunna veta att hen inte ville bli skjuten om jag inte testar först? '' 
Så tack, där vart jag friad. Underbart! 
Att ingen använt den ursäkten i rätten förut, det är ju helt fantastiskt. 
 
''Adrennalinet på scenen som kickar in'' 
Nej vi kör samma scenario igen, jag går ut på stan och skjuter ner lite folk med ursäkten om att jag hade väldigt mycket adrenalin i kroppen. Så friad igen! Helt fantastiskt! 
 
''alla gör dumma saker på fyllan''
Nej jag kan verkligen inte låta bli, jag drar i mig några glas vin och går ut på stan, ja jag behöver inte säga mer ni förstår vart jag är påväg. 
 
Men min fråga är Måns, förstår du vart jag är påväg? Eller ännu bättre förstår du själv vart du är påväg? 
Låt mig berätta för dig att jag har en dotter, hon är bara 3 år snart. Den flickan skyddar jag med mitt liv. Inte bara jag utan hennes pappa med. Utöver oss hela vår familj. 
Sen förstår du Måns att jag lever i den tron om att min dotter när hon är 18 ska -liksom jag kunde- kunna gå ut på spelningar, ut på krogen och liknande event utan att känna sig hotad eller orolig. Utan att behöva oroa sig för vem som ska göra vad mot henne. 

Måns vänd på tankebanan en gång, om du har svårt att föreställa dig en dotter, har du kanske en syster? 
Vad vet jag. 
Men ta något av dessa två, tänk dig att hon går ut på krogen, på en spelning och pojkspolingen till grabb står på scenen, sliter tag i hennes hår och drar henne mot hans kön. 
Hur hade du reagerat? Vad hade du känt? 

Jag hoppas innerligt att du erkänner för dig själv att du hade reagerat likadant som oss andra. Likadant som oss andra i ilska, rädsla och med påhopp och hat. 

Måns jag har ett förslag till dig att göra just nu. 
Hitta inte på några dåliga ursäkter som ingen kommer köpa, hitta inte på massa skit och försöka försvara dig genom att svära dig fri. 
Stå ditt kast, erkänn hur obotligt dumt det du gjort var och be om ursäkt. Kliv fram, skäms, stå på knä. Men framförallt be om ursäkt. 
Visa hela omvärlden att man kan göra fel, men att felen även går att rätta till. Genom att ta sitt straff och erkänna sin dummhet. 

För Måns, det där var verkligen verkligen väldigt korkat, dumt och idiotiskt. Och jag hoppas att min dotter aldrig någosin kommer träffa en kille som dig. 
 
 
Barbie