Ibland funderar jag på vad det svenska folket lärde sig under skolåren,


Att visa er högfärdstuppar hur det ser ut på andra sidan ert gröna gräs,
Att visa er i samma sits att ni inte är ensamma,
Att visa er som aldrig berört ämnet hur det faktiskt kan se ut, hur det för många är och vad sanningen är.
 
Det var min mening. 
 
Och jag fick precis vad jag ville, ett ämne som nu berör och pratas om. 
 
Men många av er tror jag skulle behöva gå tillbaka till skolgången ett tag till, sätt er i bänkarna och lära er läsa på nytt. Lär er förstå inehållet i en text. 
Få göra läxor där ni skriver om inehållet i texten där en fröken rättar för att se om ni verkligen förstått det ni läst. 
Och som det ser ut idag kommer ni få en ny text att läsa, och en ny uppgift att lämna in för att sedan förhoppningsvis lära er, eller vad vet jag, kanske får ni börja om igen. 
Men en ny sväng till skolan är ganska uppenbart för mig att ni skulle behöva ta. 
 
 
 
Låt mig reda ut de viktigaste punkterna just nu för er som inte är läskunniga så kanske det blir lättare att förstå. 
 
Nej jag lämnar inte barnen på förskolan när barnen är sjuka.  Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.
Om ni läser texten igen kommer ni se att jag berättar om att vi tar hjälp av mor&farförsäldrar samt vänner när vabben blir ett faktum.
Vart i texten ser ni att jag lämnar barnen på förskola trots sjukdom?
 
 
Nej vi sätter inte prylar och en hög standard framför våra barn. 
Som jag skriver i min atrikel håller vi ingen hög fasad, vi lever efter vår ekonomi och sätter alltid barnen i första hand. De ska ha allt de behöver innan vi ser till vad vi behöver eller kan unna oss. 
Inte någonstans i texten kan ni hitta att jag väljer fasad och dyra grejer framför mina barn. 
 
 
Nej jag väljer inte karriär eller jobbet framför barnen. 
Men för mig skall en möjlighet till båda finnas, det är så dåligt i dagens samhälle att alla är så inrutade på att man ska välja barn eller karriär. Detta är ju något som har pratats om i flera flera år, hur kvinnor inte kan göra kärriär för att de går gravida och bär påbarnen. Hur kvinnor inte blir anställda för att de vabbar för mycket eller kanske ska gå hem på mamma ledighet.
Vad har hänt med vårt samhälle? Varför är det inte okej att jag som egenföretagare satsar på familj och karriär samtidigt ? Varför är det  okej att jag blir utpekad för att jag väljer en lägre standard men ett jobb jag älskar kombinerat med min familj?
 
Nej det är inte bara att sluta.
Ni som påstår detta har jag bara en sak att säga till er, plugga på -igen - hur det är att vara företagare först och lär er hur vissa processer går till, vart du måste vara i företaget för att det bara ska gå att lägga ner med en bra utgång.
Och ska jag och min man inte få trivas på våra jobb bara för att vi har barn ? Ska vi inte få gå till ett jobb vi älskar bara för att vi har barn vi älskar ? Vi har möjligheten och lyxen att få jobba med exakt det vi båda vill, men en lite sämre utgång ja. Men vi båda trivs med det som vi ägnar större delen av våra timmar på dagen till. Jo våra jobb. Och det är jag tacksam för. Att det vi älskar ger oss pengar in på kontot varje månad,  även som summorna inte är så stora.
 
Och till sist. livet kan förändras.
Skaffa inte barn om du inte har råd, bla bla bla bla bla bla bla bla bla.
Säg det till Josefin 19 år som fortfarande går i skolan och inte har kommit ut på arbetsmarknaden än och som fortfarande bor hemma, Säg det till Erik 25 år som aldrig jobbat hela sitt liv och lever på bidrag.
 
Säg inte det till mig och min man, för ingenstans i min text framgår det att vi inte har råd med våra barn, däremot har vi inte råd att tappa våra jobb.
Och ingen av er vet hur våra jobb såg ut innan? VI kanske hade stabil inkomst och ägde vårt hus med hög standard och levde väl, sen gick T:s jobb i konkurs och vårt hus brann ner, samt att jag fick en stroke och fick ha företaget vilandes i 3 år innan jag kunde börja om på ny kula och driva igång det igen och jobba ifatt alla skulder som inkommit under denna period.
Eller?
Ni vet inte vilken situation vi var i när barnen komm, då har ni inte heller rätt att dömma den situatonen vi är i nu.
 
Så snälla älskade åsiktsmaskiner till Svensson. Omfamna vår älskade skolplikt här i Sverige och överväg att ta den resan igen så ni kanska lär er att förstå vad det är ni läser.
 
 
 
Barbie  
Trött på er som inte  kan läsa
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ola Sundin:

Sp det är vårt fel att su inte tagit för dig av det alla "de rika priviligierade" gör? Pinsam snyftare som begränsar dig själv gentemot din sjukdom och annat.

Svar: Hej Ola, Nej detta är inte vad jag tycker, utan jag vill påpeka med mitt tidigare inlägg hur det ser ut för vissa av oss föräldrar i Sverige och att jag med det tycker det är synd hur vi får motta smutskastning och skit i form av att höra hur dåliga föräldrar vi är osv.
När ingen faktiskt vet hur vår situation sett ut tidigare utan är snabba med att döma ut oss. Det är en stor samhällsklyfta där vi låginkomsttagare blir utpekade och smutskastade utan rätt.
Du refererar till min sjukdom, ska förtydliga detta genom att det bara var olika exempel på vad som skulle kunna ha hänt oss tidigare som ingen vet. Inget som faktiskt har hänt.

Mvh
Emelie
Barbiefitta

#2 - - Ola Sundin:

Dessutom stavas det innehåll, kom, döma. Om du nu vill att vi ska kunna läsa det du skriver så är rättatavning entömd fördel.

Svar: Hej igen Ola,
Du har så rätt! Jag tackar för din feedback.
Ha en fortsatt trevlig dag.

Mvh
Emelie
Barbiefitta

#3 - - Anonym:

Jisses vad folk verkar ha åsikter. Låt Emelie leva sitt liv. Stör ni er på henne så sluta läsa hennes inlägg. Ser ni inte hennes passion för det hon gör - lever! Hur många av er klagonissar lever egentligen det liv ni önskar? Jag är så trött på att friheten i vårt land innebär att följa sociala normer. Ta ut svängarna och lev istället!

Svar: Men gud, tack fina du!
Barbiefitta

#4 - - Nicole :

Så sjukt bra skrivet! You go!
Det är första gången jag kikar in här men du har så himla rätt. Nu vet jag inte hela din historia, eller ens delar av den, men jag vet min och känner igen mig så extremt.
Det är inte första gången en mamma blir utsatt för påhopp/kränkningar när barnet är sjukt och hon ändå väljer att jobba. Men mannen är det aldrig någon som har hoppat på..
Det är 2017 och folk som sitter vid datorerna blir allt yngre och borde definitivt få begränsningar om det är dem som sitter och skriver, men jag skulle tippa på att Ola längre upp i kommentarerna inte är under 18. Ändå har för mycket fritid och kanske ändå borde få begränsningar :)

Svar: Hej kul att du har hittat hit! dessvärre tror jag vi är av olika uppfattningar på två delar, större delen av dem som kommenterat mitt tidigare inlägg och min artikel i expressen som jag svara på i detta inlägg är en väldigt stor blandad kompott av äldre och yngre. Du har helt rätt i det du skriver om ungt folk vid skärmarna. Precis som med Ola här. likaså handlar mitt inlägg om samtliga föräldrar som blir utpekade som dåliga pga. jobb och inte bara mammor, bu i see your point! ;)
Barbiefitta

#5 - - Nicole:

Då missförstod jag delar och sen har jag helt och hållet missat din artikel i expressen. Men jag försökte visa mitt stöd i dem delarna som jag trodde att jag uppfattade rätt. Alla uppfattar vi olika även om vi läser samma text. :)