Veckan startar

Publicerat i: Allmänt
T brukar vid flertalet tillfällen kalla mig kontrollfreak.
Jag håller självklart inte med där, tycker att just freak är ett så starkt ord.
Men kontroll däremot, känn på ordet, det är ett av de bästa orden.

Japp som ni kanske förstår, jag älskar att ha kontroll!
Men inte så mycket som T påstår och upplever det. - enligt mig iallafall-

För att ni ska få en inblick i hur min kontroll utlöser sig är det ganska lätt för mig att visa genom att bara berätta hur min vecka startar och hur jag sedan jobbar efter denna veckostart resten av dagarna.

Jag hatar att gå upp fem minuter innan jag ska åka, minst en timme innan avfärd är jag uppe, duschar, gör mig iordning, äter frukost, plockar gärna med disken, tvätten eller liknande. Lägger fram kläder till barnen som de ska ha på sig till dagis och kollar igenom deras väskor.

Väl på jobbet möter jag grabbarna och ser vad som kommer hända under dagen och vad som är planerat. Hur vi ligger till i schemat och försöker få en uppdatering med klar bild om vart vi står idag.

När jag kommer till mitt kontor går jag igenom min kalender, ser hur upplägget med barnen är, fyller i de luckor som fattas, ser efter vilka möten som skall göras osv.
Efter detta tar jag fram min heliga bok, i denna punktar jag upp allt som skall utföras under veckan, minsta lilla grej. Om det så är en sak som jag gör på jobbet varje dag och redan har rutin på så skriver jag ner detta ändå. Listan fylls sedan på under veckans lopp, men det ger mig en överblick över vad som skall göras och jag får ett lugn av att jag ser det på papper och inte kommer missa något eller glömma bort det.

Denna lista använder jag sedan som en morot till att få se att något händer och att jag kommer framåt, för varje liten grej jag får stryka på denna lista känner jag mig positiv och att jag åstadkommer något.
 
 
När jag nu läser igenom detta inser jag att en aningens kontorll kanske är en del av min vardag. 
Men det är mest jobb relaterat. Inom den privata miljön står jag positiv till förändringar, överaskningar och impulsideér. 
Jag är två olika personer privat och på jobbet, där jag jobbar hårt med att inte blanda ihop dem. För mig är det två olika liv som måste separeras. 
 
Foto: Holgerssoninformation
 
 
Barbie 
    
 
#1 - - mamsen:

Är vi lite lika eller? Minst 1 timme innan man ska iväg. För min del kl 4 då. Plock med tvätt och disk. Gärna fixa köket innan man går. Sen är det koll på veckan med allt. Inte lätt då med 3 st som ändrar sig hela tiden <3