Stressig dag. Jag visste att jag hade mycket jag skulle hinna med och att det skulle bli en pressad dag. Och det blev det.

Jag försökte verkligen hinna med allting så gott jag kunde.  Tyvärr resulterade det i att jag var tio min sen till dagis för att hämta barnen. Det är nästan det värsta jag vet.  
Att stressa till barnen. De ska inte behöva uppleva stress. När jag hämtar dem på dagis tar jag alltid all den tid som behövs.  Jag skyndar aldrig på något.  Utan hämtningen på dagis får gärna ta en halvtimme eller mer. Barnen sätter tempot där. Just för att föräldrar idag redan är så stressade. Varje dag ser jag dem komma in.  De minsta barnen blir burna från första stunden tills det att de sitter i bilen när de mer än gärna kan gå själva.  De större barnen går men blir hela tiden manade till att sluta strula, springa runt och göra annat utan istället skynda sig på och gå raka vägen till bilen.  Det är synd och tråkigt.  Vad har man bråttom till? Att få vara hemma tio minuter tidigare? 
Vad vinner du på det? Och hur mår ditt barn mitt i all den här stressen? 

 Likaså bryr jag mig aldrig om kläderna eller hur de ser ut. Idag är ett jätte bra exempel. Det är blött, sandigt och lerigt ute. De är ute när jag kommer och hämtar dem, blöta och skitiga men lyckliga.  
Jag i mina vanliga kläder. Rena. 
Men rena är de inte längre från den stunden jag öppnar grinden. Två glada barn kommer springandes och möter upp mig, blöta kramar och sandiga pussar. Lera och grus överallt.  
Men varför skulle jag inte bli skitig när jag hämtar skitiga barn? 
De har saknat mig och kramar är vad de vill ha, då är det kramar de ska få. 
Skulle aldrig få för mig att inte ge dem det pågrund av lite skit. 
Allt för ofta hör jag föräldrar hålla sina barn på avstånd med orden "nej du är skitig" 

Det gör mig ledsen.  

Var barn med dina barn. Snart är de stora. 
Glöm inte bort dem när de behöver dig som mest.  
Skriv inläggstext 

Kvällens gos i soffan innan läggdags.  
Barbie