Är det inte dags för befolkningen på denna planet att växa upp,
sluta vara så extremt egoistiska, sluta tro att vi äger planeten och sluta blunda för det vi inte ser.
Bara för att vi inte ser så finns det inte, - så beter vi oss just i detta nu- och året är 2018, dags att komma ikapp verkligheten nu och se det som inte finns rakt framför näsan på er.

Jag pratar givetvis om raketer, 
Nej nej nej nej jag skriker inte om förbud, jag skriker inte om att de ska bort, 
men jag frågar effter mer vett och etikett, mer respekt för djuren vi delar livet med både i husen men också utanför. De fjuren vi ser och de djuren vi inte ser. 

Kom igen nu sluta blunda, varje nyår ser man folk som vädjar och ber för sina djur, de som i månader innan nyår går med klump i magen och försöker hitta lösningar för sina djur. 
De som vadderar rum, täpper för fönster och stänger in sig för att skydda sin trofaste. 
De som förebygger, stänger in, låser upp och vaktar flera dagar innan och efter. 
De som till och med får sätta livet till pga. skrämda och rädda djur. 

Har inte alla rätt till att fira nyår och njuta av det? Även dem som har djur ? 

Varje år ser vi artikel på artikel, inlägg på inlägg om djur som är grovt skadade eller kanske även dött pågrund av rädsla och skräck för fyrverkerierna. 
Bara för att ni scrollar vidare så betyder det inte att det som står där inte är sant, och bara för att ni inte tittar på bilderna så betyder det inte att det inte hänt. öppna ögonen se vad vi håller på med, är det värt att sätta en individs liv till för detta ? 

som skrivet tidigare, jag säger inte att fyrverkerierna borde försvinna, men det är dags för en radikal förändring. 
Det finns så mycket alternativ, det finns så många många andra sätta att göra det här på så det är galet, 
och ändå fortsätter vi springa runt som grottmänniskor med en tändare i ena handen och en högt dånande 0,25 sekunders färgklick i andra och gapar för full hals. 


Vi utvecklas, det finns tysta fyrverkerier till att börja med, smart, smidigt och snyggt. Vart i helvete är dem på marknanden? 
Men egentligen är mitt största tycke att raketer borde sluta säljas på almänna marknaden, ut till privatpersoner och barn. För det mina kära vänner är egentligen det största problemet, det sjuka grottmännisko galna skjutandet flera dagar innan och flera dagar efter nyår, överaskingar på överaskningar. 
Låt komunerna ta över inskjutandet av nyår. 
Ett ställe i varje komun, en show för varje invånare, en plats med höga ljud, en bestämd tidpunkt. 
På så sätt kan alla med djur hantera dagen/kvällen/natten på ett helt annat sätt. 

Men om nu privatpersoner ändå ska tillgå marknaden, 
Raketer skjuts 31 December 23.50 - 00.10 1 Januari. 
Bestämd tid, 20 minuter. En gång om året. 
Klart. Inga överaskande incidenter 2 dagar tidigare innan hästen står i stallet, innan korna fått musiken inne i ladugården och innan hunden fått sitt lugnande i ett vadderat rum. 
Om vi nu måste skjuta högljutt alls vill säga så är det här bra. 

 
Jag menar, hur jävla svårt kan det vara? 
 
 
 
 
Utdrag ur hippsion 
''Så även om Jeanette visste att hon behövde få in hästarna innan kvällen kom det som lite av en chock när det small redan vid intaget.''
''– Jag hann knappt få upp grinden innan det small till rejält och Deena fick panik. Då hann jag inte hålla i utan fick släppa och springa efter.

Fölet sprang upp mot grusvägen och ut i det becksvarta mörkret.''
''Jeanette gick fram till kanten av det djupa krondiket och såg sitt fina föl ligga på rygg, nästintill orörligt.''
'' För att få snabb hjälp fick ytterligare en granne komma till undsättning.
– Han kom med traktor och spännband. Då kunde vi lyfta upp henne och backa maskinen mot stallet.
Under hela denna tid hade Jeanette noterat att bakbenen fortfarande var orörliga och när veterinären anlände kunde hon bekräfta att det inte fanns något att göra. Fölet avlivades på stallgolvet omgiven av varma filtar.''
Lär hela atrikeln här. 
 
 
#visamlas. 
För oss som anser att detta måste ha ett slut. 
 
https://www.skrivunder.com/visamlas
 
 
 
Jag har stått där, i stall med vettskrämda hästar som gör allt för att ta sig ut och bort, skadar sig på inredning och kör över allt som står i vägen, jag har varit i ladugården och sett kornas panik och försök att slita sig loss, skenandet i lösdriften där de springer över varandra och trampar på den som kan trampas på, och har kramat min hund och sjungit för henne så nära örat jag kan för att dämpa ljuden, legat och gömt mig under sängen med henne och försökt klappa bort hennes skakningar. 
Jag önskar ingen människa på jorden det jobbet och den klumpen  i magen som det innefattar och jag önskar inget djur upplevelsen och paniken som kommer med skotten och ljuden. 

 

Barbie 
   Börjar bli trött på människans ego.