Inläggstoppen fortsätter, och idag ramlar vi in på ett av mina favorit inlägg, Det är ett svar på tal i en expressendebatt artikel som lades upp om hur föräldrar hanterar jobb före sina barn som jag publicerade 20170118

För detta inlägg fick jag en hel del kritik och ifrågasättande, så jag gjorde ett inlägg till med lite förtydligande.

Det hittar ni här.

Orginalinlägget i sin helhet kan ni få läsa nedan.
Nej Johannes Maxweller jobbet försöjer våra barn.

Jag skrollar bland artiklar och ser vad världen skriver om när en rubrik fångar upp mitt intresse ganska snabbt.
Ett blogginlägg skrivet förra året av Johannes Maxweller som driver pappabloggen.
Jag har upplevt att jag delar många åsikter med honom och jag känner igen mig i så mycket, men just detta fick mig att reagera och nästan känna mig trampad på tårna, sådär att jag kunde höra hur tårna knaka,det är inte ofta detta händer och det gick inte riktigt hela vägen denna gång men jag ska säga er att det inte är långt ifrån.


''När jag tänker efter kan jag inte komma på ett enda jobb som jag personligen tycker är viktigare än ens barn. Om man ska titta på det rent krasst, vad händer på din arbetsplats om du är borta en eller ett par dagar? På väldigt många arbetsplatser skulle jag säga att det inte gör någon avgörande skillnad.''
''Har karriären och ekonomin blivit så pass viktig att det anses som högre prioritet att vara en grym kollega, arbetsgivare eller egen företagare i stället för att vara en grym förälder? Eller har vi satt oss i den sitsen att fasaden blivit så pass dyr att upprätthålla att ekonomin inte räcker till om barnen blir sjuka?''
Citat Johannes Maxweller


Det finns inget jobb i världen som är viktigare än våra barn, det finns inget här i världen som jag skulle sätta framför mina barn, kunde jag välja skulle jag vara hemma med dem jämnt, resa med dem, visa dem alla underbara platser och vara mamman som alltid alltid är där. Men verkligheten funkar inte så.
Den funkar så för dem som har det ekonomiskt bra ställt, men för oss i ett hushåll där T jobbar som outbildad snickare och jag som egenföretagare där lönen är minimal funkar det inte så.
När barnen blir sjuka skrattar vi inte och slåss inte om att få stanna hemma, i våra magar knyter det sig av oro och stress över ekonomin som blir körd i botten bara av att tappa en dag, där oron för hur det kommer gå på jobbet när vi inte är där slår igenom. För jo Johannes, på många arbetsplatser gör varje enskild individ en stor skillnad.

På min arbetsplats finns det ingen som gör mitt jobb. Det finns ingen som kan ta över och bara lösa ens det viktigaste. Jag har anställda som förlitar sig på att jag är på plats och får mitt jobb gjort så de i sin tur har ett jobb att gå till, ett jobb som de tjänar pengar på som i sin tur försörjer deras barn.
Min man är en i mängden, en outbildad i mängden vilket gör att han inte har en stabil arbetsplats, förmånga dagar borta från jobbet av både den ena och andra annledningen kan leda till chefer som tröttnar och ett jobb som helt plötsligt inte längre existerar.
Så jo Johannes många av oss gör stor skillnad på jobbet.

Hos oss är inte fasaden hög, hos oss inhandlas inga dyra prylar för att kunna skryta inför bekanta om vilka coola saker vi har. Hos oss köps en bil in för några tusenlappar som sen lagas av egna händer in i det sista för att pengarna ska räcka. Hos oss köps en begangnad soffa in för att pengarna ska räcka till blöjor och en soffa bara är materiella ting. Hos oss jobbar jag utöver mitt företag extra på helger för att driva in pengar så att maten skall stå på bordet varje dag.

Detta gör inte jag för att jag väljer jobbet före barnen, detta gör jag för att jag väljer barnen före livet.
För att mina barn alltid ska ha någon hos dem som älskar dem och kan ge dem den uppväxt de förtjänar.
Kunde jag välja skulle jag aldrig kliva utanför dörren en lördag för att åka till nästa jobb och missa mina barn.

Därför Johannes har farmor våra barn ett par dagar i veckan så att vi kan jobba båda två och inte förlora våra jobb, därför Johannes väljer vi att få hjälp av bekanta när Vaben blir ett faktum, för att vi väljer barnen framför livet. 


Fotograf: Holgersson information.Barbie
vill ge mina barn ett bra liv.