Vi har så länge jag kan minnas alltid haft det svårt i vardagen när det kommer till det här med mat. 
Det är så frusterande att komma hem efter en arbetsdag och börja prata om vad man ska laga. 
Antingen har man inte saker hemma till det som passar för dagen eller så är ingen sugen på samma sak. 
Det har alltid varit ett störningsmoment för oss att stå där och förska komma fram till vad vi ska äta. 
Trötta, griniga och inte sugna på det den andra är sugen på. 
Och när det fungerar på det sättet hamnar man in något slags hjulspår, man köper hem samma mat, samma basvaror och det blir samma skit. 
och så står man där och gör spagetti och köttfärssås för sjunde gången denna månad fast det bara är den 15:e in i månaden. För mig är det helt okej med den maten men inte för T, Lika lite som det är okej för mig att vi fyller ut de övriga dagarna med korv och bröd, fast det å andra sidan är okej för T. 

Så för att råda bot på denna röra och onödiga energistöld gjorde vi om i våra vanor för över en vecka sedan, 
vi tog en eftermiddag tillsammans vid internet och letade reda på ett flertalet maträtter som vi kunde tänka oss, på vissa har jag kört över T:s smaklökar och på andra har han kört över mina, men det är bara att gillar läget, vi har lagt in lite krångligare maträtter samtidigt som vi har behållt de pinsamt enkla, så som fiskpinnar och mos, 
vi har valt flera liknande rätter men med olika inslag, som tex. sås. Ena veckan kan vi äta biff, potatis och löksås medan andra äter vi biff potatis och brunsås. Det behöver inte vara krångligare än så. 
När vi hittat en stor mängd maträtter skrev vi upp dem på lappar och lade ner i en påse, sedan började lottdragningen. 

 
Maten skall alltid vara bokad och bestämd för två veckor framåt. Det är en dag i veckan som vi inte har satt mat på och det är lördagar. 

Vi har haft detta i en vecka nu och det har fungerat så bra, det är nästan så att jag ser fram emot att komma hem från jobbet för att laga mat, Det har varit kul att få prova på att laga mat man inte lagat förut, att göra om de vanliga rätterna och prova på att inte göra det man brukar göra. 

 
 
 
 
 
En anna kul grej med hela är att handla saker man inte brukar handla, helt plötsligt har affären liksom utökat sitt utbud, och det är mer blandade varor här hemma, välfyllt och trevligt. 
Så det kännss om många väldigt positiva sidor med detta. 

En annan kul grej som jag gillar med det här konceptet är att vi har börjar köpa hem färska örter och kryddor, något som jag aldrig har haft med att göra tidigare. Och jag som älskar växter här i huset tycker att det är himla trevligt att ha stå i köket, jag har tilloch med börjat planera för plantering av dessa till sommaren ute i trädgården - shit vad jag börjar närma mig 50 mentalt - jag hoppas bara att tiden ska räcka till så mycket som jag vill. 


 
 
 
 
Så mina små vänner, vad tror ni kan detta va en bra idé montro? 
Jag är mest nyfiken på hur länge vi kommer hålla i den, just nu känns det som att vi kommer hålla i det för alltid, men så känns det väl alltid när man startar något nytt, spännande och kul ? 
 
 
Barbie